tiistai 31. joulukuuta 2013

Ribbeä, juustoja ja chillailua

Kynttilöitä, maukasta suuhunpantavaa, juotavia, saunomista, päiväunia, aikaa jutteluun ja pelaamiseen.
Ihanaa levollista chillailua...siitä on hetkistä kauneimmat jouluna (kin) tehty.

Ja ihan ansiokkaasti tuli tuosta ruokapuolesta huolehdittua, myös määrän puolesta: me tuotiin mökiltä ainakin puolet ruoista takaisin...ei keretty syödä kaikkia vaikka yritys olikin mitä mainioin :D.
Perinteisten suomalaisten jouluruokien, mm. kotitekoisten laatikoiden ja muiden lisukkeiden kera söimme aattona poroa,  ja joulupäivänä puolestaan"egyptiläisiä lihakääryleitä" joista on tullut jo oma joulutraditiomme.
Tapaninpäivänä paistoin norjalaisittain ribben eli siankyljen. Tein sen ensimmäisen kerran...ja ihan tuon linkittämäni perinteisen reseptin mukaan niin että pinnasta tuli todella rapea ja lihasta suussa sulava. Eli onnistuin...ja ribbe olikin todella hyvää! Olen aiemmin maistanut sitä muutaman kerran enkä tykännyt yhtään, mutta tämä oli nam-nam...

Juustoja (joita on vieläkin PALJON jäljellä) napostelimme mm. pelatessamme vuoden 2013 lautapeliä (siis Norjassa) Las Vegas,  jonka olin ostanut yhteislahjaksi meille. Kannen kuva ja pelin nimi vaikuttavat paljon "rajummille" kuin peli oikeasti on, meidän mielestä se oli todella hyvä. Helppo:) ja viihdyttävä ainakin kivassa seurassa.

Norjassa pelataan ehkä enemmän lautapelejä kuin Suomessa? Ainakin minun norjalaisessa ystävä- ja tuttavapiirissä  suositaan lautapeli-iltoja...samoin meidän perheessä juuri näin kun on hyvin aikaa siihen.
Mieheni "voitti palkinnon" ostaa meille ensi joulun lautapeli voittamalla Las Vegasin ensimmäisen erän:). Se on jännittävä elementti seuraavana jouluna minkä pelin hän on valinnut. Onhan ihan toisenlaista pelata esim. monta tuntia kestävää taktiikkapeliä verrattuna tämän vuoden pelivalintaan.
Lisäksi meillä oli mukana vanha tuttu: seurapelien senior: Rummikub. 

    Hetkiä ja jouluista chillailutunnelmaa kuvien kera:









Winstoninkin mielestä oli niin myysistä että se yritti chillailla mukana ja istua pöydän ääressä silloinkin kun oli niin väsynyt että ihan pilkki istuessaan:

Kyllä se sitten antoi väsymykselle periksikin kuten alakuvassa:
Winttoni oli hiljakseen mytännyt peitot mieheni sängystä pois tieltään (mökissä oli kerrossängyt) ja nukkui sitten siellä rennon onnellisena päiväunia. Huone oli hämärä enkä raaskinut laittaa valoja etten häiritsisi mussukan lepohetkeä.

Joulumme oli siis aivan ihana, ja nautin huippupaljon jo joulunalusajasta. Mutta, koska minun jouluni jollain asteella alkaa jo marraskuussa, en yleensä puolestaan odota joulukoristeiden poistamista (edes) Nuutinpäivään asti.(...paitsi valosarjat ym. saavat olla pidempään.)

...eilen pakkasinkin sitten Joulun pois samalla kun siivosin vaatekapit.
Onneksi seuraavaan Jouluun on enää vajaa vuosi :).

Mutta, nyt tämä jouluihminen menee nukkumaan todella kivan yövuoron jälkeen. WInstonin kanssa on jo reippailtu ulkona, ja nyt meille molemmille uni maistuu.

Ihastuttavaa vuoden viimeistä päivää!

Milli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti