torstai 17. syyskuuta 2015

RLE- silmäleikkaukseen

Menen tänään silmäleikkaukseen. Olen yksi niistä joka ei koskaan tottunut laseihin. Ja aloin tarvitsemaan laseja koko ajan, ja mielellään erilaisia: lukemiseen, datalla olemiseen, neulomiseen, normaalielämään. Siihen en lähtenyt mukaan, vaan päätin mieluummin leikkauttaa silmiin uudet linssit- eli  mulle tehdään nk. RLE-moniteholinssileikkaus.  Tehdään tuolla Memirassa, joka tosiaan on Pohjoismaiden suurin näkökirurgian yritys.
Tämä resepsjon on muuten ihan samannäköinen kun täällä Oslossa...

Sehän on Suomessakin, jokin aika sitten avasttiin Vaasaan uusi. Tässä uutinen ja infoa mun leikkauksesta:

Pohjoismaiden suurin näkökirurgiayritys Memira avasi toisen Suomen klinikkansa Vaasan Postitalossa. Vapaamuotoisessa avajaistilaisuudessa tutustuttiin klinikan avariin tiloihin, ja keskusteltiin näkökirurgian näkymistä Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Eniten keskustelua tilaisuudessa herätti ikänäön korjaava RLE-linssileikkaus. Leikkaustekniikka on Suomessa vielä verrattain harvinainen, ja asiakkaat eivät yleensä tiedä, että ikänäön hoitamiseen on olemassa pysyvä ratkaisu. Lisäksi tiedotusvälineissä ja julkisessa keskustelussa kyseinen leikkaus rinnastetaan edelleen yleisesti virheellisesti kaihileikkaukseen, ja aiheesta puhuttiin runsaasti myös Memiran lehdistötilaisuudessa. 
”Käytettävän leikkausteknologian samankaltaisuudesta huolimatta harmaakaihileikkaus ja ikänäköä korjaavaa RLE-linssileikkaus eivät ole identtisiä”, kertoo Memiran markkinointi- ja viestintäpäällikkö Enni Hannula. ”Molemmissa korvataan  silmän mykiö korvataan keinotekoisella linssillä, mutta käytettävissä linsseissä on suuri ero. Kaihileikkauksessa käytetään yleisesti standardoituja yksiteholinssejä, kun taas ikänäköleikkauksessa linssi valitaan aina yksilöllisen tarpeen mukaan. Kaihileikkauksessa pyritään eroon harmaakaihista, ja potilas joutuu leikkauksen jälkeen käyttämään silmälaseja, kun taas RLE-linssileikkauksella pyritään eroon silmälaseista ja piilolinsseistä ” Hannula korostaa. 
KELA-korvauskäytännöistä huolimatta ikänäköleikkaukset kiinnostavat
RLE-linssileikkaus estää harmaakaihin kehittymisen, joten se voidaan nähdä myös kaihia ennalta ehkäisevänä hoitona. Toisin kuin harmaakaihileikkauksesta, siitä ei kuitenkaan saa KELA-korvausta. Korvauskäytäntöä tulisi harkita uudelleen RLE-linssileikkausten yleistyessä, sillä yksityisellä puolella tehty leikkaus tuottaa merkittäviä säästöjä tulevaisuudessa ” esittää Memira Suomen ja Ruotsin toimitusjohtaja Michael Lagerbäck. 
Korvaustilanteesta huolimatta nimenomaan ikänäköleikkaukset kiinnostavat Memira-asiakkaista Suomessa, ja suuri osa varatuista leikkauksista sekä Turussa että Vaasassa on RLE-linssileikkauksia. ”Kiinnostus on ollut valtavaa, ja olemme iloisia voidessamme tarjota todellisen, kestävän vaihtoehdon ikänäön hoitoon nyt myös länsirannikolla” Lagerbäck iloitsee. 
Tällä hetkellä Memira toimii Suomessa Vaasassa ja Turussa, mutta suunnitelmissa on toiminnan laajentaminen. 
Jos väittäisin etten yhtään jännitä, valehtelisin. Näkö on näkö - niin tärkeä aisti ja kun silmiin kosketaan niin tottakai se hermostuttaa. Mutta olen punninnut vaihtoehdot ja haluan tämän leikkauksen. Katsotaan miten nopeasti kirjoittelu sen jälkeen sujuun.
Tuo lähin Oslon Memira on vain noin 10-15 minuutin kävelymatkan päässä meiltä joka luonnollisesti helpottaa leikkauspäivää, tarkastuksia ym. Memira antaa 5 vuoden takuu johon kuuluu ilmainen laserleikkaus tarvittaessa. Tämä ei tietenkään ole mainos, selvitän vain itselleni ja muille miksi valitsin juuri ko. yrityksen. 
Olen nyt pari päivää laittanut 3 kertaa päivässä silmätippoja, infektioita ehkäiseviä. Ne jatkuu vielä kolme viikkoa leikkauksen jälkeen. 
Eli aika jännittävä ja tärkeä päivä tulossa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti