maanantai 3. helmikuuta 2014

Kevätkö tuli?

Ainakin lumi on sulanut vaikka sitä oli vielä pari päivää sitten vaikka muille jakaa.
Tultiin suuri kävelyltä Winstonin kanssa ja täytyy rehellisyyden nimessä sanoa että Oslo ei näyttänyt kauneinta puoltaan. Ei vaikka taivas oli kirkas ja aurinko paistoi. Kadut olivat niin roskaiset.
Se on tämän kaupungin varjopuoli. 
En tiedä mikä mättää. Eikö täällä satsata katujen siivoukseen, vai onko kaupungin asukkaat erityisen slarveja? Ehkä molemmat?
Ja sitten yksi valtavan suuri puute ainakin. Yleisiä roskiksia ei ole juuri ollenkaan, tai ainakin liian vähän. Luulen, että se osaltaan aiheuttaa sitä että roskat heitetään kadulle. EN silti puolusta heittämistä, mutta olen vain aika usein miettinyt tätä. Enkä ole ainoa. Siitä käydään aika ajoin keskustelua...seuraavat kuvat eivät ole herkkäsieluisille. Varoitus.
Tervetuloa Osloon...ikävä kyllä, mutta Juuri tältä voi maanantaiaamu näyttää.
Kuvat on (yhdestä) aihetta käsittelevästä lehtijutusta jonka löydät tästä.
 


Luulen että suurin osa kuitenkin laittaisi roskat roskikseen jos niitä olisi tarpeeksi. Ne slarveimmatkin. Ja kaikenlaiset "älä heitä roskia kadulle", "poimithan koirasi jätökset" kampanjat ym. ovat mielestäni hukkaanheitettyä - en usko että roskaus sillä loppuu.
Ei niitä eikä seuraa ne joille ne on tarkoitettu. Roskiksia lisää on minun lääkkeeni.

No, ei ollut kovin ihana keväinen aihe, tulipahan vain mieleen.
Muuten on tottakai mielessä tuo gradu...olen viikonloppuna lukenut Gradutakuuta. Olin töissä koko viikonlopun joten paljon muuta en gradun eteen tehnyt. Nyt teen suunnitelmat tälle viikolle, perjantaiksi sovin treffit ohjaajan kanssa.

Muuten on mielessä oikeastaan 99,9 % ajasta Winston. Se uusi ruokavalio ei taida sopia. Olemme olleet tosi tarkkoja, se ei ainakaan siitä ole kiinni. Paistoimme niitä lammaskarkkejakin, ja niistä tuli onnistuneita. Mutta ei se auta;  ehkä...ehkä Winstonin kutina ruokailun jälkeen on helpottunut, mutta korvat ovat pahentuneet. Samoin vatsa on aika sekaisin. Winstonillahan on nimittäin vielä sekin: erittäin herkkä vatsa! Ollut vauvasta lähtien. Huomasimme heti suuren eron esim. Impalaan joka pystyi syömään mitä vain. Winston reagoi pienimpäänkin. Siihen loppui Hillsin hypoallergen ruoan kokeileminen. Winston meni viikon sisällä vesiripulille ja sen piti päästä ulos 2-3 kertaa yönkin aikana. Joten pitäisi löytää ravinto joka sopii sekä iholle että vatsalle. Ilman kanaa, nautaa, ehkä sianlihaakin...you name it.
Me ei oikeastaan tiedetä mitä me tehtäis, kirjoitankin nyt sille Baddakylle,...vaikka tuntuu että se parhaimmilla asiantuntijoillakin on kuitenkin ihan hakuammuntaa tuo koiran hoito ja hoito-ohjeiden anto. Mutta kun me niin toivoittais että Winston pääsisi kutinasta ja infektiokierteestä eroon.
Yksi päätös me ollaan tehty. Yhtään leikkausta Winstonille ei tehdä ellei saada tätä primääriasiaa kuntoon. Jokainen koiranomistaja tietää että keskittymiskykyä muihin asioihin on vaikea löytää ellei sillä rakkaalla ole kaikki hyvin.
Tässä pieni filminpätkä Winstonista kun se lohduttaa minua kun olin lievässä flunssassa ja lepäsin. Jos ihmettelette ympäristöä niin se on Tornitalon yläkerrasta eli rakennustyömaalta. Sinne me tehtiin tuollainen "lepotila". Silmät ovat siis paremmat...tuossa vaiheessa epäilimme ettei Winston näekään kunnolla. Kyllä se näkee ja silmät ovat nyt kirkkaat...
En saa sitä filmiä ainakaan tähän hätään onnistuneesti tänne. Harmi. Tässä on yksi kuva samasta tilanteesta:


Winstonhan on tuossa lohduttamisessakin aika ronski poika. Tyyliin...no niin emäntä täältä tulee suukkoja! Eikä tahdo ymmärtää että se on aika painava kun lepäilee tuossa päällä, haha.
Meille se on vain niin rakas juuri sellaisena kun se on.
Hyvää maanantaita ja alkanutta viikkoa!
Hurtigruten-kertomuskin jatkuu kun vain taas kerkeän paussille:)
Virtuaalihalauksin, Milli

3 kommenttia:

  1. Tuo ruokajuttu on tosi ikävä. Tänään juuri yksi ystäväni sanoi, että heidän koirat eivät voi syödä lammasta, koska korvat alkavat töhniä. Jos ei koiralla ole hyvä olla, niin ei ole omistajallakaan. :( Yksi lapsi oli niin allerginen kotimaisille lihoille, että hän saattoi syödä vain kengurun lihaa. En tosin tiedä, mikä tilanne on nyt.

    Hyvänen aika noita roskamääriä! Jotenkin minustakin tuntuu siltä, että roskakoreja on yksinkertaisesti ihan liian vähän. Roskat ovat nimittäin roskiksien lähellä, mutta korit ovat täynnä. Kumma juttu, ettei tuollaista asiaa voida korjata.

    Halaus,
    Hanna

    VastaaPoista
  2. Meidän Nonnalla on myös superherkkä vatsa. Aluksi sillä kokeiltiin kaikkia hirmuisen kalliita allergiaruokia, mutta lopulta parhaaksi vaihtoehdoksi osoittautuivat Hau-Hau Championin ruoat. Niitä se pystyy syömään ja syökin jatkuvasti. Niissä ei ole vehnää, mikä taitaa meillä olla se ratkaiseva asia.

    VastaaPoista
  3. Joo, tuo ruokajuttu on hankala. Hienoa että Nonnalle löytyi sopiva. Viimevuotiset allergiatestithän antoi tuloksen ettei Winston voi syödä mitään kuivamuonaa..sillä on tosiaan tuo iho-ongelma kans. Korvatulehduksetkin johtuu allergiasta. No, tilasi ajan eläinlääkärille perjantaiksi niin että voin vähän tuulettaa ajatuksia. Ja luulen että tarvitsee mm. uudet korvatipat. Sehän käyttää nyt päivittäi puhditusliuosta jossa on vähän kortisoonia. Ja kaksi kertaan viikossa "vaikun" poistoon erikoisaineet. Eikä ole ollut niin tehokasta kuin toivoisi.

    VastaaPoista