torstai 4. helmikuuta 2016

Elokuvissa on taikaa

Käytiin eilen iltapäivällä elokuvissa koko pikkuperheen kokoonpanolla. Mehän asumme pienen kävelymatkan päässä Colosseum-elokuvateatterista jossa on maailman suurin THX-sali. Se on kokemus!


Kävimme katsomassa elokuvan Revenant (katsoin suomennuksen joka voisi olla rauhaton sielu/ kostaja. Tykkäämme Leonardo di Capriosta näyttelijänä ja hän on jälleen kerran ehdolla saamaan parhaan miesosan Oscarin. Toivomme että hän saisi sen, olisi ansainnut.

No; elokuva oli tositapahtumista inspiroitunut. Näin kertoo Finnkino siitä:

Tositapahtumien inspiroima The Revenant on mukaansatempaava ja tunteikas elokuvakokemus, joka kertoo yhden miehen eloonjäämiskamppailusta ja ihmismielen uskomattomasta voimasta.

Tutkimusmatkalla Amerikan kartoittamattomassa erämaassa legendaarinen matkaaja Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) joutuu karhun raatelemaksi ja hänen oma metsästystiiminsä jättää hänet kuoleman omaksi. Selviytyäkseen Glassin on kestettävä uskomattomia vastoinkäymisiä ja ystävänsä John Fitzgeraldin (Tom Hardy) petos. Sisun ja perheensä rakkauden voimalla Glassin täytyy kulkea läpi ankaran talven periksiantamatta elääkseen ja löytääkseen pelastuksen. The Revenantin on ohjannut ja käsikirjoittanut palkittu elokuvantekijä, Oscar-voittaja Alejandro González Iñárritu (Birdman, Babel)


Filmi herätti ajatuksia ja teki mieli tutkia kuinka paljon siinä tarinassa oli totta.


Kohtuullisen paljon, mutta paljon on kirjoittajan fantasiaakin käytetty. Se on tietenkin luvallista. Hugh Glassin elämästä voi lukea esim täältä.


Elokuvissa käyminen on vain niin kivaa, hetken on ihan uudessa maailmassa. Kun kävelimme sinne viiden aikaan (menimme aikaiseen näytökseen mun työvuoron takia) oli Oslossa ihan keväinen ilta. Tiedätkö sellainen kun aurinko laskee sellaisena keltapunaisena, lumet 95% sulaneet..., vesi tippui räystäiltä, aika lämmin ja "ïllansuun valoisaa".


- Nyt minun pitää paneutua osaston aamutoimiin...verikokeiden ottoa, lääkkeitä ym. Minulla on yksi vauva tuossa vaunuissa mun vieressä nukkumassakin.

2 kommenttia:

 1. Siunattua pääsiäisiloa koko perheelle!!
  Halaus, Hanna

  Ps.
  Toivottavasti teillä on asiat ok, vaikka ei ole ollut päivityksiä?

  VastaaPoista
 2. Mitäs teille kuuluu?
  Onko ruokaprojektinne jatkunut hyvin kokemuksin?

  Olimme viikon Israelissa ja sillä välin kaikki luumi oli sulanut. Nyt kukkivat sinivuokot!

  Halaten,
  Hanna

  VastaaPoista